Åpen søknad

Når du skal sende en åpen søknad så er rollene på en måte byttet om. Du går til bedriften og tilbyr dine tjenester istedet for at bedriften går til deg og tilbyr en ledig jobb.

Den store fordelen for arbeidsgivere med tanke på åpne søknader er at de slipper å bruke tid på å gjennomgå søknader fra middels motiverte jobbsøkere. Dersom en jobbsøker først har tatt seg bryet med å kontakte en arbeidsgiver, så viser dette  mer motivasjon og engasjement enn kun å svare på en stillingsannonse. Mange arbeidsgivere oppfordrer jobbsøkere til å sende inn åpne søknader.

Bruk tiden på å finne ut hva lags bedrifter som kan være aktuelle for deg, og ikke minst hvilke du kunne tenke deg å jobbe for. Det kan være lurt å kartlegge arbeidsmarkedet. Det første du bør gjøre er å ta kontakt med bedriften, kanskje ta en telefon til den personen som har med ansettelser å gjøre. En slik telefonsamtale til arbeidsgiver bør være konsis og strukturert, og at du har noe fornuftig å spørre om.

Husk at hensikten med denne samtalen er å innhente informasjon, samtidig som at du får presentert deg litt. Fortell at du ringer fordi du vil sende bedriften en åpen søknad. Når du sender en åpen søknad, husk å referere til telefonsamtalen du gjennomførte med bedriften.

Start med de bedriftene du aller helst vil jobbe for. Sjekk bedriftenes nettsider, Facebook sider og Google dem også. Kanskje du kan finne hensiktsmessig informasjon på denne måten, som du igjen kan bruke i søknaden du skal skrive.

Bedrifter har ofte faste rutiner på hvordan de håndterer åpne søknader. Ikke ta til takke med å bli lagt i arbeidsgivers jobbdatabase, stå på og ikke gi opp før du vet at søknaden din ligger på bordet hos en formann eller avdelingsleder. Om mulig, send søknaden direkte til aktuell person.

Etter at du har sendt ut de første søknadene, så kan du gjerne vente i et par uker før du følger disse opp. Ta gjerne en telefon til personen som har myndighet til å ansette, eller annen type henvendelse til bedriften for å høre om de har fått sett på søknaden og om de har vurdert dine muligheter, eventuelt om de trenger mer informasjon. Spør også gjerne om du kan få mulighet til å ta en tur innom for å få mer informasjon om bedriften, samt presentere deg ytterligere for dem.

 

Translate »