Har du søkt på andre jobber

Når du som arbeidssøker sitter i stolen på et intervju, så kan foranledningen til dette være flere. Du kan allerede være i en annen jobb eller du kan være uten arbeid.

Dersom du er uten arbeid og får dette spørsmålet, vær da ærlig om at du eventuelt har søkt andre jobber. Dette viser at du har initiativ i deg og at du prøve å skaffe deg arbeid.

Situasjonen for deg som allerede har et arbeid er kanskje litt annerledes. Hva er grunnen for at du ønsker å skifte arbeid? Skyldes det konflikter og dårlig arbeidsmiljø så bør du tie om dette. Det må heller ikke virke som at du er desperat etter å skifte jobb.

Om du har søkt andre jobber, fortell gjerne litt om hva slags jobber du har søkt, men aldri skryt eller fortell at du har stående tilbud. Du vil sjelden klare å presse en arbeidsgiver til å forhaste seg med å ansette akkurat deg fordi du har andre tilbud.

For å avrunde svaret på dette spørsmålet så ville jeg trukket inn min motivasjon for å søke på denne jobben, fokusert på de muligheter som ligger i stillingen og prøvd å få arbeidsgiver til å forstå at det er denne jobben jeg ønsker meg.

Husk, du har ingenting å forhandle med før du eventuelt har en arbeidsavtale til signering i hånda.

Translate »