Hva vil dine referanser si om deg

Det å ha reflektert rundt hva dine referanser vil si om deg er en fordel, da dette er et spørsmål du kan få på et jobbintervju.

Det verste en kan svare her er at «det vet jeg ikke» eller «det må du nesten høre med de om». Arbeidsgiver forventer at du har gjort deg noen tanker om dette og at du kan svare på spørsmålet.

Så hva kan en svare på dette? Har du en attest fra tidligere arbeidsgiver eller referanse, så kan du bruke noe av det de skriver her, om de har skrevet mer enn minimumskravene til en attest.

Et annet alternativ er rett og slett å spørre referansene om hva de vil si om deg. Du bør informere dine referanser om hvilke jobber du søker på, og da kan du i samme slengen høre med de om du kan spørre om hva de eventuelt vil si om deg. På denne måten vil du samtidig som du kvalitetssikrer referansen også finne ut hva de vil si om deg.

Veldig ofte gjennomfører arbeidsgiver referansesjekk etter førstegangsintervjuet, dette for å sjekke om inntrykket de har fått av deg stemmer overens med hva dine referanser opplevde.

Om du er usikker på hva referansen vil si om deg så kan du plukke noen ord og setninger fra søknad og nøkkelkvalifikasjoner, noe som uansett er bedre enn ikke å kunne svare på spørsmålet.

Translate »