Hvorfor sluttet du i din forrige jobb

Dette er et spørsmål som kan få mange jobbsøkere til å bli nervøse. Stort sett så har vi gode grunner for å slutte i en jobb, men noen opplever også å bli «sparket» fra jobben.

Om du er i en situasjon der du har fått «sparken» fra jobben så er det viktig at du står for det som har skjedd og fortell gjerne hva du lærte av det, og ikke minst hva har du gjort for å takle dette. For all del ikke lyv om hvorfor du mistet jobben, det vil i så fall følge deg videre og du kan risikere å møte deg selv i døren.

De fleste av oss forlater jobben frivillig, men det kan også være på grunn av negative omstendigheter – f.eks. dårlig arbeidsmiljø, dårlig leder osv. Det er en ting en aldri må gjøre på et intervju og det er å prate negativt om din tidligere arbeidsgiver eller kolleger. Det du kan risikere da er at din eventuelt nye arbeidsgiver tenker at neste gang er det han du prater negativt om.

Det finnes også greie forklaringer på hvorfor du mistet jobben, f.eks. nedskjæringer, dårlig økonomi, konkurs med mer.

Typiske ting å nevne som grunn for at du slutter kan være:

  • Manglende muligheter eller utfordringer
  • Usikker fremtidig med tanke på bransje
  • Kompetanse

Avslutt dette spørsmålet med hva som tiltrekker deg ved jobben du søker. F.eks. om du brukte det med manglende utfordringer, så fortell arbeidsgiver hvilke utfordringer du ser frem til å møte i den nye jobben.

Translate »