Jobbsøker.net

Jobbsøker.net er en ressurs for deg som søker jobb. På dette nettstedet vil du finne mange tips og råd til jobbsøking.

Jobbsøking er en «kunst» som hele tiden utvikler seg. Det som var en bra søknad eller CV for 10 år siden, er nødvendigvis ikke noe som fungerer i dag. I løpet av mine 20 år som veileder innen jobbsøking, så har det å være jobbsøker endret seg kraftig.

For 20 år siden var det kanskje nok å ta en telefon eller et besøk hos en arbeidsgiver for å få jobb, men nå må du som regel sende inn CV og søknad, og du må gjennom et jobbintervju. Og, du er veldig sjelden alene om å kjempe for jobben.

Vi har kommet så langt at det ikke alltid er den best kvalifiserte som får jobben, men den som selger seg best. Det betyr at du, som jobbsøker, må beherske denne «kunsten» og du må produsere CV og søknader som fanger arbeidsgivers interesse.

Så hva er en god CV?

Det finnes ikke noe fasit svar på det, men en god CV vil som oftest skille seg ut fra den gjennomsnittlige CV’en. Utseendet har selvfølgelig noe å si, men det som betyr mest er det du skriver i CV’en. Du må vise at du har forstått hva slags jobb du søker på, hvilke arbeidsoppgaver dette innebærer, hvilke utfordringer som ligger i stillingen for deg, hvilke muligheter som ligger i stillingen med mer. Du må rett og slett overbevise arbeidsgiver om at du er den riktige personen til stillingen.

Dette krever mye arbeid, du må tolke stillingsannonsen, du må finne de rette nøkkelkvalifikasjonene dine og du må posisjonere dette i sammen med din kompetanse for å få arbeidsgiver til å innse at du er en god kandidat til stillingen.

På jobbsøker.net vil du finne mye hjelp, jeg kan som sagt ikke presentere en fasit på hvordan dette skal gjøres – men ta med deg de tips og råd som gis, reflekter rundt disse og du vil forhåpentligvis  bli en kandidat som arbeidsgiver ønsker å bli bedre kjent med.

Du finner ulike temaer på nettstedet. Du kan finne generelle råd om jobbsøking, du finner utfyllende informasjon om CV, søknad og jobbintervju. Du vil også få tilgang til ulike eksempler på CV og søknad.

Wiki

Jobbsøker.net har en egen Wiki, og denne vil som tiden går bli fylt med mye stoff angående jobbsøking.

Lykke til med jobbsøkingen!

 

Translate »