Praktiske opplysninger

Det er viktig å lese stillingsannonsen og bli kjent med hva som etterspørres. Dersom du ikke har tilgang til stillingsannonse, eller den stillingsannonsen som du har ikke sier så mye: bruk verktøy som jobbkompasset på utdanning.no, eller du kan søke opp lignende stillinger f.eks. på NAV.no og se hva som beskrives i disse.

Noen enkle tips og råd

  • Bruk alltid hvitt ark når du skal skrive ut en søknad
  • Hold deg til enkle og lett leste skrifttyper som Calibri eller Arial
  • Bruk skriftstørrelse 11 eller 12
  • Husk å bruke samme skrift på CV
  • Eventuelle bilder skal være på CV
  • Vær forsiktig med bruk av effekter, hold deg til en skrifttype, ikke bruk bilder og clipart i søknaden

Søknad i posten

Dersom du skal sende søknaden i posten så bruk C4 konvolutt, da slipper du å brette papirene. Det ser mer profesjonelt ut når papirene ser skikkelige ut.

Husk også nok porto på søknaden. En kan i verste fall risikere at arbeidsgiver må betale straffeporto for å motta din søknad, noe som ikke vil gi deg et godt førsteinntrykk.

Søknad i epost

Om du skal sende søknad med epost så anbefaler jeg at du skriver selve søknaden i e-posten og har CV’en som et vedlegg til e-posten.

I og med at det er mange forskjellige epost programmer, så må en være forsiktig med formatering av tekst, bruk av tabeller mv, det kan fort se annerledes ut hos mottaker enn det gjør hos deg.

Når du skriver søknaden i epost så trenger du ikke skrive navn og adresser på toppen av søknaden. Overskriften blir emnet (subject) til e-posten, og så skriver du selve søknaden direkte i e-posten.

Elektronisk søknad

Elektronisk søknad, veldig ofte så skal søknad sendes elektronisk, det vil si at arbeidsgiver har et eget system der søknad og CV registreres.

Her blir en ofte tvunget inn i et system i forhold til registrering av data, men det er også ofte mulighet for å skrive fritekst – og det er her en eventuelt da legger inn sin søknad.

 

Mer om temaet:

Translate »